Senarai Harga Vitamin Shaklee

Saturday, 21 July 2018

BAGAIMANA MEMBANTU MENGHILANGKAN SEMBELIT

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Assalamualaikum...
Jom cerita mengenai sembelit. Risaukan kita sebagai ibubapa kalau anak ada masalah sembelit ni. Ada sesetengah anak yang sembelit teruk sehinggakan setiap kali nak membuang perlu insert ubat baru dapat membuang drngan elok. Kesian kan.?

Sebab-sebab terjadinya sembelit
  • Susu formula
  • Kurang minum air
  • Melengah-lengah ke tandas
  • Kecacatan sejak lahir

Bagi yang ingin ikhtiar tuk hilangkan sembelit anak boleh cuba Meal Shakes dari SHAKLEE ni. Hana pengedar sah Shaklee Bertam, Kepala Batas, Penaga, Tasik Gelugor dan seluruh Malaysia. Boleh tekan link ni untuk bt order MEAL SHAKES ataupun call Hana di number 0135324033 ataupun boleh ja nak email kat Hana di achik_hana@yahoo.com


DARAH TINGGI, KOLESTROL PEMBUNUH SENYAP

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

PENGERTIAN DARAH TINGGI DAN KOLESTROL

Penyakit darah tinggi merupakan gangguan tekanan darah yang berpusat pada dinding pembuluh darah, sedangkan kolestrol biasa muncul pada lapisan pembuluh darah bahagian dalam.

FAKTOR PENYEBAB DARAH TINGGI


  1. Faktor pemakanan - jenis makanan yang kita amalkan seperti makanan berlemak, makanan yang bergoreng, makanan bersantan, makanan dengan kandungan garam tinggi
  2. Faktor Berat badan - obesiti atau berat badan berlebihan 
  3. Kurang bersenam - kurang bersenam menyebabkan pembakaran lemak tidak berjalan secara efektif
  4. Tidak cukup tidur - sistem darah boleh terganggu akibat daripada kurangnya rehat
  5. Faktor keturunan 
  6. Stress - stress boleh menyebabkan tekanan darah meningkat 
TANDA-TANDA TEKANAN DARAH TINGGI DAN KOLESTROL

  1. selalu berlaku semut-semut
  2. selalu merasa mudah lelah
  3. emosi yang tidak stabil dan sering marah
  4. pandangan mata menjadi kabur





Hana merupakan pengedar sah Shaklee kawasan Bertam, Kepala Batas, Penaga, Tasik Gelugor dan seluruh Malaysia. Bagi sesiapa yang nak dapatkan OMEGA GUARD Shaklee boleh terus ja tekan link ni OMEGA GUARD  ataupun terus call Hana 0135324033.
Nak email pun boleh di achik_hana@yahoo.com 



Thursday, 19 July 2018

KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Tahukah Anda ?
Tubuh badan mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, kita pertu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh melalui pemakanan harian dan juga suplimen.

Vitamin C merupakan vitamin penting yang larut di dalam air dan mempunyai pelbagai fungsi untuk tubuh. Fungsi utama vitamin C ini ialah sebagai antioksidan yang baik. Selain itu, ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan kesemua yang membentuk tubuh.

Keistimewaan Vitamin C SHAKLEE

  • merupakan produk semulajadi yang diperoleh daripada ekstrak jagung - sesuai untuk mereka yang mempunyai perot yang sensitive
  • mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jambagi meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurangkan pembaziran.
  • sebiji vitamin C SHAKLEE bersamaan dengan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.
  • diperkaya dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C untuk meningkatkan lagi keberkesanan. 


 
Hana merupakan pengedar sah Shaklee kawasan Bertam, Kepala Batas, Penaga, Tasik Gelugor dan seluruh Malaysia. Bagi sesiapa yang nak dapatkan vitamin C Shaklee boleh terus ja tekan link ni VITAMIN C ataupun terus call Hana 0135324033.
Nak email pun boleh di achik_hana@yahoo.com 
 
 

Wednesday, 18 July 2018

TURUNKAN DARAH TINGGI TANPA UBAT

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Kebanyakan rakyat Malaysia tidak terlepas dari menghidap penyakit darah tinggi. Penyakit darah tinggi ini mungkin terjadi sebabkan stress.
Terdapat pelbagai jenis ubat darah tinggi yang terdapat dihospital. Pesakit diberi ubat mengikut kesesuaian dengan badan.



Tapi betulka ada yang kata apabila kita amalkan ubat hospital ni, kita dah tak boleh berhenti? Akan ada kesan sampingan bila memakan ubat darah tinggi ni terlalu lama.

Bolehka darah tinggi turun dengan cepat?
Penyakit darah tinggi boleh menyebabkan strok, kegagalan jantung dan akhir sekali menyebabkan kegagalan buah pinggang.

SET DARAH TINGGI SHAKLEE
Selain ubat-ubat dari pihak hospital atau klinik, SHAKLEE ada menghasilkan vitamin untuk membantu kekalkan kesihatan tubuh.
Konsisten dengan vitamin untuk kekal cergas dan hidup lebih sihat.


Macam mana nak mendapatkan SET DARAH TINGGI SHAKLEE?
Cara paling mudah klik ja link ni SET DARAH TINGGI ataupun boleh call Hana di talian 0135324033. Ataupun yang nk email pun boleh di achik_hana@yahoo.com


 

Tuesday, 17 July 2018

AGENT VIVIX SHAKLEE READY STOK BERTAM

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

 Apa itu VIVIX?
Merupakan minuman botani yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.



 Keistimewaan Vivix Shaklee
  • Memperbaiki DNA
  • Memperbaiki tenaga sel
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi


Hana merupakan Pengedar Shaklee Bertam, Kepala batas, Penaga, Tasik Gelugor dan yang sekitar . Bagi peminat VIVIX SHAKLEE  yang nak vivix ready stok boleh whatsApp dengan tekan ja link ni VIVIX atau telefon Hana di talian 0135324033.

Monday, 16 July 2018

DARAH TINGGI DAN KOLESTEROL

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Masalah tekanan darah tinggi dan kolesterol boleh menyebabkan masalah jantung yang boleh menyebabkan kematian.Takotkan?? Ni la antara penyakit yang membunuh secara senyap.



Bagaimana tekanan darah dan kolestrol dapat diturunkan?
  •  Perkara paling utama ialah dengan menurangkan berat badan. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang dihasilkan melalui 3 peringkat penyulingan hingga dapat minyak ikan yang tulen. Jadi Omega Guard ni berfungsi untuk membakar lemak 
  • Omega Guard boleh membantu mengawal kolestrol dan meningkatkan lemak baik dalam tubuh badan. Pembuangan lemak jahat boleh meningkatkan kadar kolestrol jahat dalam badan.
  • Senaman sekurang-kurangnya 30 minit sehari dapat juga membantu menstabilkan kesihatan darah dan kolestrol.
  • Pemakanan yang baik juga penting untuk tahap kesihatan yang perlu dalam badan.


Sekiranya ingin mendapatkan set untuk mengurangkan darah tinggi dan kolesterol boleh terus tekan link ini OMEGA GUARD . Boleh juga call Hana terus 0135324033. Nak COD pun boleh tau. Hana pengedar shaklee kawasan bertam, kepala batas, Penaga dan kawasan berdekatan.




Sunday, 15 July 2018

IKHTIAR BISUL DENGAN KRIM AJAIB

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Sapa pernah alami masalah bisul.?
Memang azab kan kalau sakit bisul ni...tambahan pula jadi di pinggul๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Bisul ni terjadi disebabkan jangkitan bakteria atau kuman. Terdapat nanah pada bahagian yang terjadinya bisul dan nanah tersebut boleh mengalir dan merebak ke anggota badan yang lain.

Bisul yang jadi boleh cepat mengecut dengan rawatan yang betul. Biasanya seminggu atau dua tempoh bisul akan mengecut dengan jagaan yang betul. Elakkan dari berkongsi tuala, katil dan pakaian dengan orng lainuntuk mengelakkan bakteria berjangkit kepada orng lain.

Shaklee mempunyai set yang dapat membantu masalah bisul.

Nak dapatkan set shaklee ni boleh tekan link ni  SET BISUL 
Ataupun call ja Hana 0135324033
Nak email pun boleh kat achik_hana@yahoo.com





Saturday, 14 July 2018

TURUNKAN DARAH TINGGI DENGAN OMEGA GUARD

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Dulu Hana tak pernah kenal minyak ikan selain Scotts Emulsion. Tapi sejak kenal dengan Shaklee Hana mula kenal dengan Omega Guard ni. Minyak ikan kebanyakan hanya amalkan untuk sistem imun saja. Tetapi sebenarnya banyak khasiat lain yang diperoleh dengan mengamalkannya.

Salah satu khasiat minyak ikan ialah menurunkan kadar darah tinggi. Tekanan darah tinggi sangat berbahaya kerana boleh mengundang kepada penyakit jantung dan seterusnya strok. Pengambilan 3 ke 4 gram minyak ikan dapat membantu menurunkan tekanan darah tinggi. Minyak ikan membantu mencairkan darah bagi membuat pengaliran darah berjalan dengan lancar. Ada sesetengah orang yang mempunyai darah yang pekat yang menyebabkan gangguan kelancaran pengaliran darah lalu menyebabkan tekanan darah tinggi.
Minyak ikan yang kaya EPA dan DHA akan membantu dinding alteri menjadi lebih elastik. Jadi dapat membantu perjalanan darah yang lancar dan mengelakkan tekanan darah menjadi tinggi.

Jika berminat untuk mencuba Omega Guard boleh hubungi Hana dengan  whatsApp 0135324033.


Friday, 13 July 2018

SET BERPANTANG SHAKLEE

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Kisah Ramadhan dan Syawal tahun ni. Hana Ramadhan dalam pantang sebab melahirkan anak ke-4 Nur Sharatul Nadia.


Masa dalam pantang Hana amalkan SET BERPANTANG SHAKLEE. Memang best tau. Luka cepat sembuh. Tenaga pun Alhamdulillah sentiasa ada sepanjang hari.


  1. ESP - dapat membantu memberikan tenaga dan membantu dalam penghasilan susu
  2. VITA C - bertindak sebagai sistem imunisasi dalam badan serta membantu mempercepatkan penyembuhan luka.
  3. BCOMPLEX - membantu mengurangkan stress
  4. OSTEMATRIX - membantu mengelak dari sembelit serta memberi kalsium secukupnya kepada ibu dan bayi.
  5. VITA-LEA - membekalkan tenaga kepada ibu seharian.

MACAM MANA NAK DAPATKAN SET BERPANTANG NI?

Boleh tekan link ni SET BERPANTANG SHAKLEE ataupun call Hana 0135324033
Selain tu oleh juga email Hana kat achik_hana@yahoo.com
Hana merupakan Pengedar sah Shaklee kawasan Bertam, Kepala Batas, Seberang Jaya, Penaga, Tasik Gelugor dan sekitar Penang








Thursday, 12 July 2018

DARAH TINGGI DENGAN OMEGA 3

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat


Tekanan darah tinggi boleh mendorong kepada penyakit jantung dan juga strok.

Terdapat khasiat Omega 3 kepada pesakit darah tinggi. Selain itu ia juga dapat mencegah atau mengurangkan risiko penyakit jantung. Ia juga bagus untuk mencegah kolesterol dan juga penyakit tekanan darah tinggi.

Darah membawa bekalan oksigen ke keseluruhan sistem tubuh badan. Oleh itu, penting untuk kita memastikan pengaliran darah lancar. Pengaliran darah yang lancar bergantung kepada salur darah yang sihat tetapi juga kepada kepekatan darah. Kepekatan darah yang tinggi boleh meningkatkan risiko penyakit jantung. Kajian menunjukkan pengambilan omega 3 baik untuk pengaliran darah dan mengurangkan kepekatan darah kepada paras normal.

Oleh itu, apabila pengaliran darah lancar keseluruhan tubuh akan mengekalkan degupan jantung yang sihat.

Bagaimana nak mendapatkan Omega 3?
Omega 3 Boleh didapati dengan mengamalkan OMEGA GUARD. Belian Omega Guard ni boleh dibuat dengan menekan link di bawah

OMEGA GUARD  atau boleh call Hana 0135324033









Wednesday, 11 July 2018

SEBAB MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SUMBER BISNES

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Hana rasa syukur sangat-sangat sebab tak salah memilih bisnes. Mesti ada yang nak taukan sebab Hana suka dengan Shaklee ni.




  • PENGGUNA SETIA PRODUK - Hana merupakan pengguna setia produk shaklee. Bermula dengan sembelit so Hana amalkan OSTEMATRIX. Bila dah jatuh cinta Hana terus makan vitamin lain untuk kesihatan Hana dan keluarga.
  • SYARIKAT YANG KUKUH DAN STABIL - Shaklee tak pernah skip untuk bayar bonus kepada ahli-ahli setiap bulan. 
  • PRODUK SEMULAJADI - Produk Shaklee mempunyai landmark study.Setiap produk yang dihasilkan telah dikaji terlebih dahulu oleh Saintis yang terbaik dalam bidang masing-masing.

  • PRODUK HALAL - Shaklee mengambil berat mengenai status halal produk dengan mendapatkan pengiktirafan setiap produk daripada JAKIM
  • MODAL KECIL - Modal permulaan produk shaklee hanyalah sebanyak RM75. RM65 yuran ahli dan rm10 untuk urusan pos. 
  • SISTEM ADIL - Sistem Shaklee ni Hana katakan adil kerana tak seperti MLM lain. Sistem Shaklee ini siapa buat, siapa usaha dia yang akan berjaya. Jadi usaha penting dan berpeluang mendapat lebih dari orang atas.
  • TIADA HAD PENDAPATAN - kita sendiri menentukan berapa pendapatan yang kita mahu. Selaras dengan usaha kita sendiri. Antara pendapatan yang akan kita peroleh ialah untung runcit dan peluang mendapatkan CAR BONUS. Selain itu bonus bulanan dari hasil jualan juga akan dapat selari dengan jualan. 
  • MERUPAKAN  KONSEP DROPSHIP - pengurusan stok dan pengeposan boleh dilakukan oleh Shaklee. Pesanan dilakukan melalui laman web Shaklee dan Shaklee akan menghantaran pesanan terus kepada pelanggan.


Mai whatsApp Hana untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Klik ja SHAKLEE ataupun call hana 0135324033
Tapi kalau nak email pun boleh di achik_hana@yahoo.com

Tuesday, 10 July 2018

KESAN SAMPINGAN PENGAMBILAN UBAT DARAH TINGGI

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Kebanyakan pesakit yang mengidap tekanan darah tinggi mengelak untuk memulakan pengambilan ubat darah tinggi. Keadaan ini adalah disebabkan ura yang mengatakan terdapat kesan sampingan terhadap pesakit yang memakan ubat darah tinggi iaitu kerosakan buah pinggang.


Sebenarnya darah tinggi memang boleh menyebabkan komplikasi kerosakan buah pinggang dalam jangka masa panjang jika tidak mengawal tekanan darah dengan baik.

Kesan sampingan yang boleh terjadi adalah berbeza-beza. Antaranya

  • kencing berlebihan 
  • letih lesu, kaki kejang dan lemah otot
  • memperlahankan denyutan jantung, penat, kaki dan tangan sejuk
  • susah tidur malam
  • batuk kering yang tidak hilang
  • ruam kulit
  • sembelit

Oleh itu, cara terbaik adalah mencegah dari penyakit ada lah lebih baik dari merawat penyakit darah tinggi ini. Amalkan gaya hidup sihat dan pemakanan nutrisi yang lengkap.



Berminat untuk dapatkan SET DARAH TINGGI boleh hubungi Hana 0135324033 atau klik ja link ni  Darah Tinggi atau emal achik_hana@yahoo.com . 
Hana Pengedar Shaklee Kepala Batas, Bertam, Penaga, Tasik Gelugor

Monday, 9 July 2018

SHAKLEE KEPALA BATAS, BERTAM

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Hai...

Jom kita berkenalan. Nama saya Nurhana binti Abdullah. Panggil ja Hana. Hana kenal Shaklee ni sejak tahun 2013. Produk pertama Hana makan ialah Ostematrix. Hana makan sebab alami masalah sembelit. Lepas Hana amalkan Ostematrix ni Alhamdulillah dengan izin Allah masalah sembelit Hana beransur hilang.




Ostematrix ni juga boleh diamalkan untuk mengelakkan cramp kaki, lenguh-lenguh serta sakit belakang.



Semakin lama makan semakin jatuh cinta ngan Vitamin Shaklee ni. Lepas tu Hana cuba Set Menyusu Shaklee pulak iaitu ESP dan Alfalfa. Hana amalkan set ni dengan niat nak menyusu anak sehingga 2 tahun. Jadi Tercapai hasrat Hana nk BF anak sehingga 2 tahun dengan bantuan Set Menyusu Shaklee dan of course dengan izin Allah. 

Hana nampak keberkesanan dengan mengamalkan vitamin Shaklee ni sebab tu Hana join Ahli dan nak bantu semua tuk lebih sihat. Hana merupakan Pengedar Shaklee Kawasa Kepala Batas, Bertam, Penaga dan kawasan-kasan berhampiran tau. Hana boleh ja kalau nak COD tuk sapa-sapa yang nak dan boleh juga pos ke seluruh Malaysia.



Berminat tuk dapat kan produk Shaklee boleh hubungi Hana dengan klik ja pautan ni produk shaklee atau call Hana di talian 0135324033. Boleh juga email Hana tau dekat achik_hana@yahoo.com

Sunday, 8 July 2018

STABILKAN TEKANAN DARAH TINGGI DENGAN AMALKAN VITAMIN SHAKLEE

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Tekanan darah tinggi yang merupakan pembunuh senyap perlu dirawat. Ini adalah kerana ia membawa kepada risiko serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang serta nyanyuk. Keadaan ini berlaku apabila jantung menggunakan tekanan berlebihan untuk mengepam darah ke arteri dan apabila berulang boleh menyebabkan tekanan darah menjadi lebih kronik.

GEJALA PENYEBAB TEKANAN DARAH TINGGI

  1. Pening kepala - keadaan ini yang paling kerap terjadi kepada pesakit darah tinggi. Oleh itu pesakit perlu berehat bagi menstabilkan darah
  2. Sesak nafas - keadaan ini amat merbahaya. Jika keadaan ini berlaku pesakit perlu mempunyai kelengkapan untuk atasi masalah sesak nafas iaitu inhaler
  3. Hidung berdarah - merbahaya apabila keadaan ini berlaku dan perlu segera berjumpa dengan doktor untuk rawatan susulan.
  4. Pandangan kabur - pesakit perlu berehat yang secukupnya
  5. Gelisah dan stress - perlu mandi, rehatdan bagi orang Islam ambil wuduk bagi mengurangkan stress

VITAMIN UTAMA BAGI PESAKIT DARAH TINGGI


  • Omega Guard  yang merupakan minyak ikan yang mampu memecahkan kolestrol. Oleh itu ia dapat bertindak memecahkan salur darah daripada tersumbat, mengelakkan strok dan mencegah pembekuan darah dalam badan.
  • Garlic boleh merendahkan tekanan darah




Untuk dapatkan set budjet darah tinggi klik ja link ni Darah tinggi ataupun call 0135324033
Boleh juga email tau achik_hana@yahoo.com

Saturday, 7 July 2018

PEMILIHAN TASKA ATAU RUMAH PENGASUH

Baru- baru ni kecoh mengenai adik Adam yang meninggal dirumah pengasuh. Lepas meninggal pengasuh masukkan dalam beg dan letak dalam peti ais.. Sedih sangat-sangat. menitik air mata Hana masa baca berita ni.

Terus la Hana teringatkan anak-anak Hana. Anak Hana 4 orang semua nya Hana hantar di taska untuk penjagaan harian sebab Hana juga bekerja..

Dari anak sulung hingga anak ke 4 semuanya dijaga di taska. Bukan semua pengasuh kejam. Buka semua taska tak baagus. Alhamdulillah anak-anak Hana membesar dengan sihat dan sempurna.



TIPS SEBELUM DAN SEMASA MEMILIH TASKA ATAU PENGASUH
  1.  Buat siasatan mengenai tempat  - pastikan tempat yang nak meletakkan anak dalam keadaan baik dan selesa untuk anak dan kita. Dan paling penting pastila keselamatan terjamin๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
  2. Kenalpasti pengasuh - kenal dahulu dengan pengasuh yang bakal menjaga anak yang akan kita tinggalkan. Alhamdulillah semua pengasuh anak-anak hana orang yang baik-baik dan sayangkan anak- anak Hana๐Ÿ˜๐Ÿ˜
  3.  Berdaftar dengan JKM - pilihla tempat yang berdaftar dengan pihak berkuasa. Ini adalah kerana pemantauan selalu dilkukan dan sekarang kerajaan mewajibkan perletakan CCTV. Oleh itu keselamatan anak lebih terjamin kerana pengawalan keselamatan ada.
  4. Pantau keadaan anak - setiap hari ibu bapa mesti memantau keadaan anak. Kalau anak tak seronok ke taska atau rumah asuhan perlu siasat. Mungkin ada yang tak kena.

Ini antara kriteria penting yang perlu dikenal pasti sebelum menghantar anak-anak. Diharap semua kita lebih berhati-hati dan tiada lagi masalah seperti ini terjadi... Semoga Allah SWT sentiasa melindungi anak-anak kita. Amin



BAGAIMANA MEMBANTU MENGHILANGKAN SEMBELIT

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat Assalamualaikum... Jom cerita mengenai sembelit. Risaukan kita sebagai ibubapa kalau anak ad...